Opuštajući, ugodan stan u kojem dominiraju prirodni materijali

Zavirite u prostran obiteljski stan u Barceloni, dom četveročlane obitelji – bračnog para s dvoje male djece. Interijer je doživio temeljitu adaptaciju, koja je uključivala i nabavku novog namještaja, koji je povezao prostor u skladnu cjelinu i unio više svjetlosti

 

Četverosobni stan površine 120 četvornih metara u Barceloni u kojem živi par s dvoje male djece podvrgnut je temeljitoj adaptaciji koja je uključivala izmjenu podnih i zidnih obloga, potpuno novu kupaonicu i kuhinju i rušenje jednog pregradnog zida. Većina namještaja je zamijenjena u ovom interijeru koji se sastoji od prostrane dnevne zone kuhinje, blagovanja i boravka te triju spavaćih soba – dviju dječjih i jedne glavne roditeljske.

Adaptacijom, za koju je angažiran Meritxell Ribé Studio cilj je bio ne samo obnoviti stan nego u njega unijeti više svjetlosti odabirom novih komada namještaja od svijetloga drveta i korištenjem svjetlijih dekora te rješavanja problema skladištenja u ugradbene ormare. Kako bi prostor dnevne sobe, koja je nepravilnog oblika, bio veći, kuhinja je otvorena prema njoj rušenjem zida. Tako se omogućilo da djeca imaju više mjesta za igranje u dnevnoj zoni te da ovaj prostor bude povezan – roditelji mogu komunicirati s djecom kada su u kuhinji.

Nepravilan oblik boravka iskorišten je za stvaranje dviju zona – kutak za čitanje koji je definiran dvama naslonjačima i tepihom i zonom sa sofom i tabureima koja je više usmjerena na slobodno vrijeme i gledanja tv-a. Kupaonica i spavaće sobe uređene su više u minimalističkom stilu, no bojama i odabirom prirodnog drveta za namještaj prostor je ostao povezan kao stilski skladna cjelina.

Komentari