Neodoljivo jednostavno: potkrovlje uređeno u skandinavskom stilu

Unatoč ograničenom budžetu potkrovlje Göteborgu uređeno je izvrsno i s puno šarma. Tome uvelike doprinosi i odluka da stan bude otvoreni prostor i da se sačuvaju drvene grede koje dodatno naglašavaju kosine

 

Stan od 44 četvorna metra u Göteborgu koncipiran je kao otvoren prostor, u kojem su objedinjeni različiti sadržaji – spavaća soba, dnevni boravak i blagovanje s kuhinjom. Jedino je kupaonica dodatni izdvojen prostor u kojeg se ulazi iz hodnika. Vlasnica je prilikom adaptacije poželjela da spavaći dio ne bude odijeljen od ostatka prostora, a drugi njezin zahtjev odnosio se na stil uređenja – skandinavski. Otvoreni prostor daje stanu više osobnosti, a stil uređenja pojačao je dojam atraktivnosti. Poseban šarm interijeru su dali dinamični uzorci tkanina te zanimljivi detalji.

Alvhem Brokerage &Interiors uspio je uz vrlo ograničen budžet stvoriti ugodan i atraktivan dom od prostora u kojem se prije nije stanovalo. Dizajneri su odlučili sačuvati spuštene grede kako bi naglasila blaga kosina odnosno prostor u kojem se stančić nalazi. Upravo su grede koje u jednom trenutku postaju i stupovi budući da se spuštaju do poda postali zaštitni znak ovog interijera.

 

Komentari