Transformirajte svoj dnevni boravak već danas uz pomoć ovih ideja

Prostorija u kojoj provodimo najviše vremena zaslužuje i posebnu pažnju kada je vizualni dojam u pitanju. Pored toga, svaki prostor s vremenom postane monoton i počne vapiti za promjenom, makar malom. Krenite u makeover potaknuti inspiracijom koju smo za vas odabrali…

 

 

 

PASTELNE BOJE NA DRUGI NAČIN

Mnogi bježe od pastelnih boja jer ih podsjećaju na dječje sobe, a prva ascijacija su im svijetloplave i ružičaste nijanse. No, kako svaka boja ustvari ima svoj pastel, odnosno najsvijetliju nijansu, straha nema. Odabir pastelne može biti ljubičasta, zelena ili žuta. Zeleni tepih djelovat će poput naljepšeg travnjaka u proljeće.

 

Ideal Home

 

TOPLI DODIR RUSTIKE I VINTAGEA

Drveni elementi često spašavaju stvar kada vam interijer djeluje odviše hladno. Obično se takve detalje i komade namještaja može pronaći prekrivene slojem prašine u garaži ili na tavanu. Kombinirajte slobodno drvo i trstiku, fotelje s naslonjačima za eksterijer odnosno terasu, vintage stoliće ili komode sa minimalističkim komadima.

 

Wisma

 

TRENDI TAMNOZELENA I TAMNOPLAVA

Tamne boje zidova nisu više samo za starinske stanove s visokim stropovima. Ako vas je strah da ćete previše zagušiti prostor, pobojajte samo jedan zid ili jedan njegov dio, kako biste istaknuli zidnu policu ili uokvirenu fotografiju.

 

Nonagon Style

 

Apartment therapy/Elle Decoration

 

RASVJETA I ETNO ELEMENTI

Izvadite iz ladice zaboravljeni etno detalj koji ste donijeli s putovanja, ali zaboravili staviti u svoj interijer. On se stilski može posve razlikovati od onoga što je dominantno u vašem boravku, ali pokušajte ih skombinirati i vidjet ćete da itekako mogu funkcionirati u istom prostoru. Ako još nemate podnu lampu, krajnje je vrijeme da ju nabavite jer rasvjeta čini čuda u prostoru, a podna je sada u trendu.

 

People

 

STOL ZA PAMĆENJE I STATEMENT KOMADI

Dizajnirajte svoj stolić u dnevnoj sobi. Neka se na njemu osim upravljača i mobitela nalaze i detalji poput svijećnjaka, vaze ili pak monografija vama omiljenih slikara i dizajnera koje služe i kao savršen način opuštanja. Ako boravkom dominiraju neutralne nijanse, bakar, zlato i platina savršeni su materijali za eliminiranje monotonije i hladnoće. Sjajnim metalima postiže se i doza glamoura.

Biljke su savršen način osvježavanja prostora, a moderna ljuljačka savršen statement komad svake dnevne sobe. Ako ste mislili da je njezino mjesto samo na terasi ili u vrtu, varate se.

Emily Henderson/Luxe Walls

 

DIZAJNERSKI 2u1

Otomani su nekoć carevali dnevnim boravcima i salonima, no danas su rijetki gosti u ovim prostorijama. Ako želite imati originalan boravak i skloni ste eksperimentima, probajte s dva otomana. Napravite od njih kombinaciju za pamćenje. I donesite svome domu pravu dozu hedonizma.

 

Apartment Therapy

 

Komentari