Lepršavo i vedro: naša čitateljica uredila je lođu svoje prijateljice

Naša vjerna čitateljica i gledateljica Natalija Zeggai, Požežanka koja već 30 godina živi u Ljubljani, odlučila je stilizirati balkon svoje susjede i prijateljice dok je ona na godišnjem odmoru.

Da nije dovoljno imati balkon u novogradnji, s novim podovima, fasadom i lijepom ogradom i na njega smjestiti garnituru za sjedenje i ormar za skladištenje, pokazuje primjer u jednom ljubljanskom naselju. Potrebni su mu detalji i sitnice koje će prostor učiniti estetski zanimljivim.

Stoga je naša čitateljica i gledateljica Natalija Zeggai, Požežanka koja već 30 godina živi u Ljubljani, odlučila stilizirati lođu svoje susjede i prijateljice dok je ona na godišnjem odmoru. Lođa je imala osnovni namještaj, no trebala je puno više od toga da bi izgledala uređeno. Natalija je inspiraciju dobila gledajući naše emisije i pripremajući se tako za preuređenje svoga stana koje će uskoro krenuti.

Budući da vlasnici stana imaju dvije unuke i treća je na putu, pa je balkon ispunjen njihovim igračkama mahom u ružičastoj boji, Natalija je odlučila da njegovo uređenje slijedi ovu nijansu, baš kako je i vlasnica željela. No, prije nego se krenulo s nabavkom tegli, cvijeća i ostalih detalja, napravljena je jedna mala preinaka u prostoru koja je riješila problem nepovoljnih vremenskih uvjeta – prevelike vrućine, ali i jake kiše.

‘Svi koji živimo u ovim zgradama suočili smo se jednim malim problemom. Mi koji smo na nižim katovima još nekako i preguramo, dok je na višim katovima veliki problem kiša, nevrijeme i oluje jer bude sve mokro i uništeno. A s druge strane po ljeti ne možemo nikako imati cvijeće jer je prevruće i brzo se uništi’, objasnila je Natalija razlog prebacivanja žaluzina s prozora na balkonsku ogradu. ‘Tako smo zaštitili stvari na balkonu’, dodaje Natalija. Za preseljenje žaluzina,  kojima je ispunila prijateljičinu želju, angažirala je majstora, a za ostatak se pobrinula sama.

Umjesto u žardinjere na ogradi, cvijeće je zasadila u tegle i stavila ga na ormariće i komode, a zbog pozicije lođe zelenilo dobiva dovoljno svjetla i sunca.

 

 

PRIJE

Foto: Privatni arhiv

 

Zadržani su pvc ormari za skladištenje, stol i dva naslonjača, stolić za igranje, pvc box i tepih, a novi elementi su dva taburea, zidni sat, zidna rešetka i nekoliko dekoracija. ‘Zidne mreže odnosno rešetke sam našla na željeznom otpadu, potpuno nove’ otkriva Natalija. Njezinom stilskom intervencijom balkon ima puno više mjesta jer je orbitrek, spravu za vježbanje sakrila u uži dio neiskorištenog balkona, tako da djeca imaju više mjesta za igru.

‘Sigurnost djece je i sada osigurana, što je bitno. Gledala sam i na praktičnost, tako da se tabure može podignuti na box pa se stvori više mjesta za igranje, a sat smo stavili da susjeda ne mora ići unutra kako bi pogledala točno vrijeme’, ističe Natalija. Budući da susjede nije bilo dok je balkon uređivan, zanimalo nas je kako joj se svidio novi izgled, kada se vratila. ‘Možete i zamisliti kako je bila oduševljena kada je sve to vidjela. Prvo je malo ostala bez riječi, a onda je počela vriska i veselje’, prisjeća se Natalija koju uskoro očekuje novi pothvat – prije nego preuredi svoj stan, napravit će makeover balkona. Jedva čekamo vidjeti rezultat i podijeliti ga s vama!

 

PRIJE

Foto: Privatni arhiv

 

 

POSLIJE

Komentari