Dizajnerski hit: različiti komadi namještaja u dnevnom boravku

Unificirani dnevni boravci su stvar prošlosti. Ne samo da su dopuštene nekoć nezamislive kombinacije boja, materijala i uzoraka, nego i različitih komada namještaja. Da to može funkcionirati i bolje nego što si možete zamisliti, zavirite u našu galeriju

 

Iako načelna pravila uvijek postoje i treba ih se držati, u svijetu uređenja interijera danas se događa nezamislivo. Nameće se zaključak, i to ne samo kada se baci pogled na mladenačke ili interijere u kojima žive nesputani kreativci poput slikara ili filmaša, kako je danas u uređenju – sve moguće. I sve je manji broj interijera koje bismo mogli jasno stilski odrediti. Jer, eklektika – miješanje različitih stilova i naoko nespojivih materijala, tekstura te boja – danas je postala pravi hit.

Za one željne dinamike i originalnosti, koji ne žele robovati krutim pravilima (čitaj predrasudama) u uređenju interijera, ovaj stil je pravi odabir. Kombinirati različite komade namještaja ne znači odreći se nužno neke svoje estetike prostora, omiljenih boja ili stila. Primjerice, ovakav postupak u uređenju možete ostvariti unutar neutralnih sivo-bijelo-bež nijansi, kao i crno-bijelih. Tada se možete poigrati uzorcima, različitim materijalima, teksturama ili pak oblikom namještaja. Naši primjeri pokazuju vam kako je moguće spajati nespojivo i ostati elegantan, profinjen i – u svome omiljenom prigušenom kolorističkom okviru.

Kombiniranjem različitih komada namještaja obogaćujete interijer, ovakva vrsta kontrasta je uvijek dobrodošla jer ga čini interesantijim i atraktivnijim. Tako vaš dom postaje trendi, suvremen i privlačan i nikad – dosadan i predvidiv.

 

Komentari