Dinamičan stan za tročlanu obitelj: uspješan spoj modernog i retro stila

Stan u novogradnji prava je oaza lepršavosti, fleksibilnosti i razigranosti u kojem je naglasak na bojama, udobnosti i funkcionalnosti. Rađen je za tročlanu obitelj, koja je u svome domu poželjela imati i kućni ured

 

Novi stan od 80 četvornih metara za tročlanu obitelj zahtijevao je neke preinake prije useljenja budući da postojeći tlocrt nije odgovarao njihovim potrebama. Kako su željeli da njihov dom ima ured u kojem bi vlasnici mogli obavljati i svoj posao. arhitekti iz studija Nordico u sklopu dnevnog boravka smjestili su i radnu zonu. Boravak od ove novostvorenog sadržaja odijeljen je bijelim iveralom.

Kako prostor zbog toga ne bi bio prenatrpan, arhitekti su odlučili napraviti open space. Novi, veći dojam prostornosti dobiven je i rušenjem zida koji je dijelio kuhinju od ostatka dnevne zone, te zida kojim je bio zatvoren hodnik. Ovako stan izgleda veći nego što jest.

Vlasnici su željeli da njihov novi dom bude ugodan i funkcionalan. što je arhitektima u potpunosti uspjelo. Njihov prijedlog da uz moderni dizajn i trendi uzorke, oblike i materijale kombiniraju retro i rustikalne elemente (poput polica u dnevnom boravku, cigle u kuhinji, komode u radnom kutku…) kako bi prostor postao topliji i zanimljiviji. Dodatni dizajnerski zahvat bio je unošenje boja, za veći dojam ugode i vedrine.  Kako bi svi ti koloristički i stilski detalji više došli do izražaja omogućava bijela podloga zidova i neutralne nijanse većih komada namještaja.

Dizajneri su se poigrali i rasvjetnim tijelima – u blagovanju visilice su različitih boja, a u spavaćoj sobi stavljena je zidna lampa u obliku origamija ispod koje dopire prigušena svjetlost dok su u dnevnom boravku Pulp Oda svjetiljke postavljene na minimalistički željezni okvir zvona.

Komentari