Balkon u prozračnom i veselom dvosobnom stanu pretvoren u radni kutak

Dvosoban stan mladog para dizajnerskom intervencijom pretvoren je u trosobni. Novi sadržaj svoje je mjesto našao na balkonu koji je od ostatka prostora odijeljen velikom staklenom stijenom

 

Budući da se ukazala potreba za većim radnim prostorom u dvosobnom stanu mladog para, bilo je potrebno osmisliti posve novu prostoriju. Kako je spavaća soba prilično mala te u nju ne bi stalo ništa više od malog radnog stola, dizajneri iz tajvanskog studija Nordico su nastojali novi prostor iznaći u dnevnoj zoni. Ponuđena su im dva prijedloga: između male uvučene kuhinje ili prostranijeg balkona vlasnici su se odlučili za ovu drugu opciju jer ima više kvadrata.

Vanjska strana radne sobe zatvorena je gipsanim pločama te je stavljen prozor, dok je druga veća strana, okrenuta prema dnevnoj zoni, pretvorena u stakleni zid omeđen crnim drvenim letvama. Na ovaj način prirodna svjetlost dopire do prostora kuhinje i blagovanja. Veliki otvori od poda do stropa u dnevnom boravku također su doprinijeli da prostor kuhinje i blagovanja ne bude zakinut za prirodnu svjetlost.

Stan je kombinacija modernog i klasičnog stila, s retro akcentima iz 60-ih godina prošlog stoljeća, poput dviju komode i police od prirodnog drveta u dnevnoj sobi. Na modernu neutralnu bijelu bazu vješto su dodavani elementi u drvetu, cigla i akcenti u vedrim bojama poput zelene i tirkizne.

Komentari