Adaptacija stana od 60 m2: prostor je dobio više svjetla i prekrasnu terasu

Mali mračni trosobni stan i pripadajuća prostrana terasa koja je sličila džungli doživjeli su radikalnu transformaciju. U prostor su uneseni svjetlost i obilje stila, a terasa je postala produženi dnevni boravak s vanjskim tušem i zidnom slavinom

 

Adaptacija stana u prizemlju stare kuće, koja se nalazi u turističkom mjestašcu Sitges nedaleko od Barcelone bila je kompletna. Dotrajale instalacije, podne i zidne obloge, stare grede na stopu i lamperija na zidovima, te stari namještaj nisu bili jedini elementi ovoga prostora od svega 60 četvornih metara koje je trebalo zamijeniti. Dodatni problem bila je vlaga te nedovoljan dotok prirodne svjetlosti, a terasa je bila zarasla u bilje i izgledala je poput džungle.

Transformacija je doista bila radikalna i dugo je trajala, no rezultat je svijetao i ugodan prostor s prekrasnom terasom na kojoj se može boraviti cijeli dan i gotovo svih 12 mjeseci u godini. Zato je prostor dnevnog boravka jako mali (napravljen od zimskog vrta) te se iz njega izlazi na terasu, koja ovako postaje produženi dnevni boravak i blagovanje, s obzirom da terasa ima i blagovaonički stol s klupama. Terasa je osmišljena u hedonistička lounge zona nadahnuta marokanskim stilom i modernim elementima poput brušenog betona na podovima. Specijalni dodaci poput starinske česme i vanjskog tuša daju joj poseban šarm i veću razinu funkcionalnosti.

Unutrašnjost stana, koja se pored boravka sastoji od dvije male spavaće sobe te kuhinje i kupaonice uređena je u rustikalnom stilu, s natruhama shabby chica i stila kojim se uređuju kućice na moru. Drvene obloge na zidu i stropu su pobojane u bijelo, kao i podovi što je povećalo prostor. Zato je i za namještaj odabran uglavnom iste nijanse.

Komentari