Uredite stol u valentinovskom duhu

Dragi moji,

Bliži nam se Dan zaljubljenih! Mnogi će parovi Valentinovo obilježiti večerom – možda vam s receptima ne možemo pomoći, ali ćemo vam zato pokazati kako dekorirati stol. Nekoliko pomno odabranih detalja odmah će stvoriti romantičan ugođaj!

 

Screen shot 2015-01-26 at 6.25.12 PM

 

Osnove već znate – uvijek dobrodošao detalj su svijeće, crvena ili ružičasta boja su obavezne, a od motiva birajte srca, mašnice ili ruže. Oni se mogu naći na svemu, od pribora za jelo, posuda, pa sve do rukotvorina kojima ćete stolu dati vlastiti pečat i dozu originalnosti. Zapravo, Valentinovo je idealna prilika da upotrijebite maštu i pokažete svoju kreativnost. Ako ste vješti, pustite mašti na volju i izradite sami ukrase. Mi ćemo vam pomoći s dvije ideje.

 

1. PAPIRNATI SVJEĆNJAK

Screen shot 2015-01-26 at 6.24.12 PM

 

Trebat će vam: 

  • tvrđi papir (poželjno u crvenoj ili ružičastoj boji)
  • škare
  • ljepilo
  • lučice

Papir izrežite na nekoliko traka jednake širine. Jednom omotajte lučicu, a ostale oblikujte u srca. Jednu po jednu lijepite uz lučicu, imajući na umu razmak između njih, kao na slici.

 

2. IMPROVIZIRANI BUKET

Screen shot 2015-01-26 at 6.24.45 PM

 

Trebat će vam:

  • nekoliko tanjih grančica
  • staklenka
  • uže
  • ukrasne trake
  • škare
  • tvrđi papir
  • dekorativne lampice

 

Screen shot 2015-01-26 at 6.28.05 PM

 

Uzmite staklenku i otvor ukrasite špagom. Umetnite svjetleće lampice (dobro će poslužiti i one božićne) i smjestite ih u staklenku. Potom dodajte granje i ukrasite ih mašnicama i srcma koje ste prethodno izrezali od papira. Svjetleće lampice možete i preskočiti, ali izgledat će vrlo romantično, posebice ako je to jedini izvor svjetlosti. Možete upotrijebiti i druge ukrase koje imate kod kuće, jedina je granica vaša kreativnost!

 

Screen shot 2015-01-26 at 6.28.58 PM

 

Nadamo se da ćete se poslužiti našim savjetima slažući dekoracije za stol, zabaviti izrađujući ukrase i naravno – ugodno provesti najromantčniji dan u godini.

 

Komentari